Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Η Κοινωνιολογία εξεταζόμενο μάθημα στις πανελλαδικές - ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου!

Ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο "Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις", του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με το νέο Νόμο, τροποποιείται ο Ν. 4186/2013 και καθιερώνεται η εξέταση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε Τμήματα του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Όπως προβλέπει ο νέος νόμος:


ΜΕΡΟΣ Ε΄
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Άρθρο 100
Τροποποίηση του ν. 4186/2013

5. Μετά το άρθρο 4 προστίθεται άρθρο 4Α, με έναρξη ισχύος για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021, ως εξής:
«Άρθρο 4Α
Επιστημονικά Πεδία
1. α) Τα Τμήματα των Ιδρυμάτων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 4 κατατάσσονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε τέσσερα επιστημονικά πεδία, που ορίζονται ως εξής:
1ο επιστημονικό πεδίο: ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες.
(...)
Ως επιστημονικό πεδίο νοείται, ένα σύνολο ομοειδών ή συγγενών γνωστικών αντικειμένων, που θεραπεύονται από αντίστοιχα Τμήματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
β) Η πρόσβαση σε συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο γίνεται ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού που έχει επιλέξει ο κάθε μαθητής, ως εξής:
αα) Οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών έχουν πρόσβαση στις Σχολές και τα Τμήματα του πρώτου (1ου) Επιστημονικού Πεδίου και τα μαθήματα, στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα Αρχαία Ελληνικά, η Ιστορία και η Κοινωνιολογία.


Πηγή:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου