Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Θέματα Συνεδρίασης Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. (10/11/2017).

Θέματα Συνεδρίασης Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. (10/11/2017)

Προσοχή: Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. αλλά ενημερωτικό κείμενο για τα μέλη του Συλλόγου από τα εκλεγμένα μέλη του ανεξάρτητου Συνδυασμού "Προοπτική για την Κοινωνιολογία".

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων ότι, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, την 10η Νοεμβρίου 2017, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Ο ανεξάρτητος Συνδυασμός «Προοπτική γα την Κοινωνιολογία» κατέθεσε στο Δ.Σ. του Συλλόγου την ειδική έκδοση «Σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων» (έρευνα - συγγραφή Θανάσης Θεοφιλόπουλος / επιμέλεια έκδοσης: Κώστας Καλογρίδης, Ανδριανή Αυγερινού). Τα μέλη του Δ.Σ. θα την μελετήσουν και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν επί του θέματος, ενώ εκπρόσωποι των δύο Συνδυασμών («Ενιαίο Ψηφοδέλτιο / «Προοπτική για την Κοινωνιολογία») θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση με αποκλειστικό αντικείμενο την προετοιμασία μιας κοινής πρότασης προς τα μέλη του Συλλόγου για το εν λόγω ζήτημα. Την έκδοση μπορείτε να τη διαβάσατε ή να την κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


  • Προετοιμασία για την Τακτική Γενική Συνέλευση – αποστολή αιτημάτων για την (δωρεάν) παραχώρηση αίθουσας. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί εντός του 1ου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου.
  • Συμφωνία μεταξύ των δύο συνδυασμών για την αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας στις αρμόδιες Αρχές, σχετικά με τον αποκλεισμό Κοινωνιολόγων από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)»  και στα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.
  • Παρουσίαση εναλλακτικών δοκιμαστικών ιστοσελίδων για τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων. Διαπιστώθηκε συμφωνία μεταξύ των δύο Συνδυασμών («Ενιαίο Ψηφοδέλτιο / «Προοπτική για την Κοινωνιολογία») ως προς τη μορφή, τη δομή και τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας, με βασικό γνώμονα τη λειτουργικότητα, την ευχρηστία, την έγκυρη πληροφόρηση, τη βελτίωση της εικόνας του Συλλόγου.
  • Επικοινωνία Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων με το Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων: ο Σύλλογος εντάχθηκε στους αρμόδιους/ειδικούς φορείς (και) για θέματα Ισότητας.
  • Ενημέρωση Δ.Σ. για προσλήψεις συναδέλφων σε θέσεις αναπληρωτών καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για ανησυχητικές εξελίξεις όπως, η προδιαγραφόμενη κατάργηση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου, των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων, των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ). Θα προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας του Συλλόγου σχετικά με τις εξελίξεις αυτές και την αντίδραση του Συλλόγου.
  • Συμφωνία μεταξύ των δύο συνδυασμών για προγραμματισμό δύο νέων εκδηλώσεων: 1) Συνδιοργάνωση Ημερίδας για τις επαγγελματικές προοπτικές/διεξόδους των Κοινωνιολόγων, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνιολογίας και το Γραφείο Διασύνδεσης του Παντείου Πανεπιστημίου (Μάρτιος 2018). 2) Συνδιοργάνωση Εκδήλωσης με ΚΕΕΛΠΝΟ και ΚΕΘΕΑ σχετικά με την υλοποίηση του Προγράμματος Πρόληψης και Αγωγής Υγείας (Απρίλιος ή Μάιος 2018).
  • Εντυπώσεις/συμπεράσματα από τη Διημερίδα «Το συν+ στη Συνεκπαίδευση: Κατανόηση, Συμπερίληψη, Αποδοχή», που διοργανώθηκε στις 3 και 4 Νοεμβρίου, από το Συντονιστικό Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης, στο οποίο συμμετέχει και η Επιτροπή Ειδικής Αγωγής του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων.
  • Ενημέρωση σχετικά με την εκστρατεία Ecomobility/Freemobility στην οποία συμμετέχει και ο Σύλλογος.
  • Επόμενη συνεδρίαση Δ.Σ.: Τρίτη 05/12/2017 στις 16:00.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου