Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Θέματα συνεδρίασης Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. (04/05/2018).

Θέματα Συνεδρίασης Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. (04/05/2018)


Προσοχή: Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σ.Ε.Κ. αλλά ενημερωτικό κείμενο για τα μέλη του Συλλόγου από τα εκλεγμένα μέλη του ανεξάρτητου Συνδυασμού "Προοπτική για την Κοινωνιολογία".

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων ότι, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, στις 4 Μαΐου 2018, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Ομόφωνη απόφαση διεξαγωγής ειδικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα: τελικές παρατηρήσεις του Δ.Σ. επί της πρότασης της ειδικής ομάδας εργασίας μελών του Σ.Ε.Κ. για τη σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. «Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων» (σύνταξη Άρθρου σύστασης του Ν.Π.Δ.Δ.) και ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με θέμα την έγκριση του Άρθρου, την  έγκριση κατόπιν τροποποιήσεων ή απόρριψή του.
Η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου και ώρα 15:30.

Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου από τον Ταμία του Δ.Σ., κ. Ζήση Σκουλίδη. Συνεχίζει να εκκρεμεί η αποπληρωμή παλαιότερου προγράμματος εκπαίδευσης και κατάρτισης του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ).

Ομόφωνη απόφαση διεκδίκησης δωρεάν παραχώρησης χώρου από τον Δήμο Καλλιθέας στον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων, για τη μετεγκατάσταση των γραφείων του. 

Ομόφωνη απόφαση για την επιδίωξη συνάντησης με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασία και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, με αντικείμενο τις προσλήψεις Κοινωνιολόγων στα Κέντρα Κοινότητας.

Ομόφωνη απόφαση για την επιδίωξη συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή και, ειδικότερα, αναφορικά, με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και τις θέσεις κοινωνιολόγων.

Ενημέρωση για τελευταίες εκκρεμότητες σχετικά με την ενεργοποίηση της νέας ιστοσελίδας του Σ.Ε.Κ., από τον Γραμματέα του Δ.Σ., κ. Ηλία Υφαντή.
Το μέλος του Δ.Σ. και του συνδυασμού «Προοπτική για την Κοινωνιολογία», κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος, δεσμεύτηκε ότι θα προωθεί ενημερωτικό υλικό για την ιστοσελίδα, στον Γραμματέα του Δ.Σ. και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου.

Ενημέρωση περί θετικών ενεργειών συναδέλφων για την προσπάθεια σύστασης Παραρτήματος του Σ.Ε.Κ. στη Φθιώτιδα.

Επόμενη συνεδρίαση Δ.Σ.: Τετάρτη 23/05/2018 στις 15:30 (ΕΚΤΑΚΤΗ, βλ. παραπάνω).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου